Rădăcini – Creaţii ale naturii

Motto: Nu îndrăznim pentru că lucrurile sunt complicate sau lucrurile sunt complicate tocmai pentru că nu îndrăznim ? – Seneca

Rădăcini – Creaţii ale naturii DSC04986

Natura a făcut totul. Eu n-am făcut decât să văd în cadrul natural potenţialul lor artistic, să le tratez şi să le montez pe un suport adecvat. Ca să le recunoşti valoarea artistica îti trebuie doar un pic de imaginaţie. Sunt utilizate destul de puţin în decoraţiunile interioare pentru că sunt rare, deşi din punct de vedere artistic sunt minunate. În plus, crearea lor naturală le face unice. Caracterul de unicitate e dat de faptul ca natura nu creaza copii, nu are matriţe pentru producţie de serie.  Pentru a pune în valoare asemenea creaţii ale naturii, trebuie să le cauţi în mediul lor natural, să ai curajul să-ţi imaginezi ce ar putea reprezinta şi să experimentezi. Dilema filozofului latin din motto-ul de mai sus este valabilă în toate domeniile vieţii, deci şi în acesta. Iată câteva exemplare de rădăcini:

DSC04808

Balerina

DSC04807

Tors de femeie

DSC04806

Trup uman aşezat

DSC04985

Iisus pe cruce

DSC04988

Dansatorul

DSC04991

Bucuria dansului

Vitraliu

Tot cu curajul de a experimenta şi cu un pic de imaginaţie poti crea un vitraliu în spatiul de supra-lumină al unei uşi exterioare sau interioare. Trebuie să-ţi creezi un model, după o idée, o temă. Pe un geam de dimensiuni identice cu cel al luminatorului, lipeşti bucăţi de sticlă colorată, realizând un fel de vitraliu viu colorat sau în nuante mai potolite, conform cu tema aleasă. Geamul-vitraliu se montează cu partea lucrată pe geamul deja existent al luminatorului, se asigură cu baghetă sau silicon pe margini, pentru a fi sigur şi pentru a-l feri de depuneri de praf. Imaginea expusă privirii va fi de fapt în oglindă faţă de modelul iniţial.

DSC04811

Fluturi

Nicolae Sabin DORDEA

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s